Udskiftning af forrude ved autoriseret autoglas montør

20 april 2020 Astrid Pedersen
Udskiftning af forrude ved autoriseret autoglas montør

Når en bil får knust sin forrude – for eksempel i forbindelse med en trafik ulykke, hærværk eller et indbruds forsøg – er det vigtigt, at denne udskiftes førend bilen skal på vejen igen. Det er nemlig på ingen måde forsvarligt at køre rundt med en ødelagt forrude.

For det første vil førerens udsyn være stærkt begrænset, hvis en stor del af ruden er splintret. En forrude på en bil vil typisk være fremstillet af det, der kaldes laminat glas. Det vil sige, at ruden består af to lag glas, som er limet sammen med et lag af tynd, men stærk, film imellem.

Bliver ruden udsat for et hårdt slag, vil den således ikke splintre som en normal rude. Glasset vil blive hængende i filmen, og derved er passagerer såvel som fører beskyttet mod flyvende glas splinter. Men dette betyder samtidig, at ruden ikke længere er gennemsigtig – og dette er kompromitterende for sikkerheden ved kørsel.

For det andet er der mange moderne funktioner, som er integreret i forruden på biler af nyere dato. Det drejer sig om elektronisk ekstra udstyr så som regn sensor, vognbane assistent eller automatisk nødbremse system. Smadres forruden, vil disse systemer blive upålidelige eller miste hele deres funktion.

Få en autoriseret og erfaren auto glas montør til at fikse forruden

Af samme grund er det vigtigt at du overlader udskiftning af forrude til en professionel montør. Når du vælger en Dansk Bilglas A/S montør til at varetage opgaven med udskiftning af forrude, kan du være sikker på at bilen og dens elektroniske features kalibreres efter alle gældende forskrifter efter selve udskiftningen. Samtidig får du fuld ejertids garanti på din nye forrude, som selvfølgelig også lever op til fabrikantens høje standarder.

Hvis du vil vide mere om udskiftning af forrude hos Dansk Bilglas A/S, kan du blive klogere på bilglas.dk

Flere Nyheder