Hvornår er tiden inde til en gulvafslibning?

19 april 2021 Camilla Skøtt

Er du ikke den store boligentusiast, så har du måske ikke spekuleret mange sekunder over, om det er ved at være tid til en gulvafslibning. Læs med her, så finder du ud af, om du burde investere en smule i din bolig.

Vi har sat gulvkanonen.dk stævne for at høre, hvordan man kan vurdere, om ens trægulv trænger til en afslibning eller ej. Svaret er ret fleksibelt, så måske kan du vente lidt endnu – de siger nemlig, at det langt hen ad vejen er op til den enkelte. Men… for der er selvfølgelig et men. Venter du for længe, risikerer du, at dit trægulv tager uoprettelig skade, og så kan du ikke længere redde det med en gulvafslibning. Så er det i stedet en udskiftning af gulvbrædderne, der skal til.

Er lakken slidt igennem?

Én ting er ridser og skrammer. De fleste af os ønsker ikke for mange af den slags i gulvet, men det er ikke altid til at undgå. Det er derfor i sig selv et personligt anliggende, om man synes, der er så mange, at de skal elimineres med en afslibning.

Hvad der derimod ikke er individuelt er, om overfladebehandlingen – fx olien eller lakken – er slidt helt igennem på nogle områder. Er den det, er gulvbrædderne nemlig særligt udsatte.

Og med særligt udsatte brædder mener vi, at de dermed tager i mod snavs og væske. Særligt væske kan være et problem. Spilder du noget på gulvet på det område, der ikke længere er beskyttet med lak eller olie, vil det trænge ned i brædderne – og er det en farvet væske som rødvin eller kaffe, vil det være nærmest umuligt at komme pletten til livs. Selv med en gulvafslibning.

Det korte svar er derfor, at du altid bør få dit gulv slebet og efterbehandlet, hvis den nuværende overfladebehandling er slidt af.

Flere Nyheder