Hvad du bør vide om bilforhandlere

05 september 2021 Steffen Hansen

Bilbranchen og bilsælgere generelt, har altid haft lidt af et dårligt ry, men det betyder trods alt ikke at alle bilforhandlere er nogle svindlere. Der findes rigtig mange gode bilforhandlere derude, og de er heldigvis i overtal. Der findes dog stadig rådne æbler i branchen, og det er derfor godt at vide hvad man skal vide, i tilfælde af at man skulle risikere at rende ind i en.

Tjek personens andre biler

Hvis det er en mindre sælger du køber hos, så se hvilke andre biler han har til salg. Hvis bilerne fremstår beskidte, rustne eller lignende, så er der stor chance for at den bil du kigger på, heller ikke er i ordentlig stand. Det er dog ikke endegyldigt argument, for det kan være en del af hans forretningsmodel, at sælge gamle billige biler, som en lille biting.

Tjek personens priser

Gennemgå bilforhandleres hjemmeside, eller showroom og vurder om priserne matcher bilerne. Hvis du ikke har forstand på det, så kan du sammenligne med andre biler af samme type, årgang, og kilometerstand, hvilket giver en indikation på hvad bilens markedsværdi er. Der findes også hjemmesider, hvor man kan indtaste bilens oplysninger, og så laver hjemmesiden sammenligningen for dig, og fortæller dig om prisen er lav, tilpas, eller høj.

Snak med personen

Lad dig ikke snyde af en sælgers gode talegaver, men prøv i stedet at bevare fokus, og sørge for at spørge ind til de ting der er vigtige. Du kan eventuelt også tage en du kender med, som enten er mekaniker eller ved en masse om biler. Det kan være et rigtigt godt kort at have i baghånden, hvis man ikke selv har den store forstand på biler. De kan enten være med til at sørge for du laver et godt køb, eller også kan de være den der redder dig fra at blive snydt.

Flere Nyheder