Giv børnene en legeplads i haven

22 november 2020 Astrid Pedersen

Børn har godt af frisk luft – og alle børn bør tilbringe tid udendørs hver dag året rundt. Det at lege under åben himmel udfordrer børnenes sanser på en helt anden måde end passiv underholdning fra tv eller tablets.

Når børn får lov at bevæge sig frit, og gerne understøttet af velegnede lege redskaber, styrker de muskler og knogler samtidig med at bevæge apparatet og balance sansen udfordres og stimuleres. Dette bidrager postivt til barnets udvikling på såvel det fysiske som på det kognitive plan.

Derfor er det for dig som forælder en meget vigtig opgave at sørge for at barnet kommer ud og lege hver dag. Du kan for eksempel tage barnet med på legepladsen hvor der findes alskens lege redskaber, for eksempel gynger, vipper, legetårne, rutsjebaner, sandkasser og legehuse. Både små og lidt større børn har glæde af denne form for leg. Og har et barn fået leget udendørs i løbet af dagen sover det bedre om natten.

Skab din egen legeplads hjemme i haven

Hvis du er træt af konstant at skulle ledsage dit barn til den lokale legeplads er der masser af muligheder for at bygge en sådan hjemme i din egen have. Det behøver hverken at være særligt dyrt eller tidskrævende selv at skabe de gode og trygge rammer for dine børns fysiske udfoldelse – og så får du fordelen af at kunne ordne andre gøremål mens børnene rigtig slår sig løs.

Til din hjemme legeplads skal du blot anskaffe relevante lege redskaber som barnet kan have glæde af. Hvilke lege redskaber der her er tale om afhænger meget af barnets alderstrin. De helt små kan sagtens hygge sig i timevis i en sandkasse eller i et legehus, mens de lidt ældre børn måske foretrækker et solidt gyngestativ en en havetrampolin.

Du kan læse mere om indretning af legeplads på husblog.dk

Flere Nyheder