Fokuser på bilens totalomkostninger

06 juli 2021 Lotte Hindsberg

Mange fokuser fejlagtigt udelukkende på bilens pris, frem for bilens totalomkostninger. Bilens pris er en ting men hvad koster det at have bilen. Hvad koster det i afgifter og hvad kan du forvente at det kommer til at koste i værkstedsregninger. Som udgangspunkt koster en gammel bil, som ofte er billigere, mere i afgifter og mekanikerafgifter end en nyere bil. Det er derfor det er bedre at bruge lidt flere penge på en nyere brugt bil. Ud over at bilen er billigere i drift får du samtidig en bedre bil. Du kan f.eks. kigge efter brugte biler i Svendborg.

Privat sælger eller forhandler

Som udgangspunkt er en privat sælger billigere end en forhandler, men med en forhandler får du til gengæld ikke alene en garanti. Din bil er også omfattet købeloven. Derudover vil din bil også have været forbi en mekaniker inden den sælges. Køber du derimod hos en privat sælger har du købt bilen som beset.

Når du skal finde en ny brugt bil er det en god ide at starte med at lære bilen bedre at kende. Læs derfor op på biltypen. Husk der kan være forskel på årgange. Hvad siger nuværende bilejere, er de glade og anbefaler de bilen. Hvilke fejl sender bilen på værkstedet. Er det fejl der er billige eller koster det dyre reservedele og mange timer hos mekanikeren.

Når du skal beslutte om du vil købe en bil skal du starte med at køre en lang tur i bilen. Du skal som udgangspunkt køre mindst en halv time. Både på motorvej og i byen. Hvis du kun køre rundt om hjørnet er det eneste du lærer om bilen om den starter når du drejer nøglen. Er sælger privat er det en god ide at få en mekaniker til at undersøge bilen for fejl, som ikke er nævnt allerede.

Flere Nyheder