Er knapper bedre end lynlåse?

15 februar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi skal ikke til at begynde at komme med en historisk forklaring på, hvordan knapper og lynlåse opstod, og hvad der kom først.

Og der er nogle mennesker, der den dag i dag ikke kan fordrage det ene og foretrækker det andet – og så vil børn helst benytte sig af velcro.

De fleste af os mennesker veksler dog fint mellem knapper og lynlåse, men der er nogle tidspunkter, hvor man forventer at finde det ene frem for det andet.

Det ville se mærkeligt ud, hvis man brugte lynlåse i en fin smoking, og selvom man bestemt kan bruge knapper i bukser, så vil man formentlig studse lidt over dette, og så kan det blive udslagsgivende for, om man vælger de her bukser eller ej, fordi man er et vanedyr.

Nogle gange ser man jo også både knapper og lynlåse, der er sat ind som pynt, hvor de slet ikke udgør nogen praktisk funktion.

knapper

Om du vil bruge knapper, er en smagssag

Men det er bare nemt lige at knappe en knap, og man behøver ikke altid knappe alle sammen; det kan man dårligt gøre med en lynlås, for hvis man lyner lidt op eller ned, så fortsætter den som regel resten af vejen – og ellers ser det for mange andre bare sløset ud af gøre.

Ting kan sætte sig i klemme i en lynlås, og den kan være svær at fikse, hvis den går i stykker, men hvis en knap falder ud af noget tøj, så kan man som regel stadig fortsætte med at bruge tøjet.

Og så tager det ikke så lang tid at sy en knap fast igen – det er som regel noget, de fleste kan finde ud af at gøre.

Så hvis vi opsummerer, så er der umiddelbart flest fordele ved at bruge knapper, men det handler jo om, hvad man foretrækker.

Flere Nyheder