Lav din egen karryblanding til boller i karry

Lav din egen karryblanding til boller i karry

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Boller i karry er en yderst enkelt ret – særligt hvis det er den gammeldags version, der er tale om. Men du kan give sværhedsgraden et hak opad, hvis du laver din egen karryblanding – det er sjovt, og du får pludselig en helt anden idé om, hvad karry egentlig er; det er nemlig ikke “bare” karry.

Sådan laver du din egen karry

Karry er ikke et krydderi, men en krydderiblanding – og den stammer fra Indien. Herhjemme kender vi mest krydderiet fra boller i karry, karrysild og kylling i karry, men det gule krydderi kan bruges til meget mere end det. 

Har du mod på det, så får du her en opskrift på din egen karryblanding:

Ingredienser:

1 laurbærblad

6 nelliker

4 kardemommekapsler

2,5 cm kanelstang

1 spsk kardemommefrø

1/2 tsk chiliflager

1/4 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt koriander

2 tsk gurkemeje

1 tsk bukkehornsfrø

Fremgangsmåde:

Start med at åbne kardemommekapslerne, så du kan få kardemommefrøene ud. Læg dem på en tør pande sammen med de resterende krydderier, og rist dem ved mediumvarme til duften begynder at stige op i næseborerne. Herefter knuser du krydderiblandingen med en morter, og vupti… så er din karryblanding klar.

Et lille tip til dig der ikke er så vild med stærk karry: denne her blanding er forholdsvis stærk på grund af det høje indhold af chili – det kan du naturligvis undlade eller skære ned på.

Karry fås også som rød og grøn

Den mest kendte karryblanding herhjemme er den gule karry, som får sin farve fra gurkemeje. Men faktisk findes der også rød og grøn karry – dem bruger de bare mere i Indien, end vi gør i Danmark. Herhjemme kender mange den røde karry som en pasta, der ofte bruges i Thailandsk madlavning – den indeholder som regel også hvidløg, citrongræs og galangarod, og så er det farven på den anvendte chili, der definerer karryblandingens farve.